İhlas Yayın Holding’ e Teknik Gezi

11 Kas

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ikinci sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Semih Balkan, Öğr. Gör. Nurgül Soydaş ve Öğr. Gör. Turgay Yavaş önderliğinde İhlas Yayın Holding bünyesinde bulunan İhlas Haber Ajansı, Türkiye Gazetesi ve TGRT FM radyo kanalına teknik gezi düzenledi.

Teknik gezide, İhlâs Gazetecilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Yayın Yönetmeni ve Yayın Sahibi Temsilcisi İsmail Kapan, Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Fikret Çengel ve gazetenin sağlık sayfası muhabiri Ziynet Kocabıyık, öğrencilerimizle medya planlaması, haber değeri, yazılı ve dijital haberciliği konuşup, soru-cevap şeklinde tartıştılar.

İhlas Haber Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven ise, öğrencilerimize ajans haberciliğinin mutfağı gösterdi. Haberlerin hangi bölgelerden merkeze nasıl ulaştığını, yerel ve ulusal basına nasıl aktarıldığını, geçmişten günümüze değişen ajans haberciliğini anlattı. Güven ayrıca öğrencilerimize İhlas Haber Ajansı’nın geçmişten günümüze kullandığı kamera, fotoğraf makinaları, video kasetleri, telsizleri ve benzeri haberleşme araçları ile tarihe tanıklık etmiş ajans fotoğraflarını gösterdi.

TGRT FM Teknik Müdürü Cüneyd Aksongur da öğrencilerimize radyo yayını nasıl yapılır bizzat radyo stüdyolarında tek tek ayrıntılarıyla anlattı. Aksongur, radyo yayıncılığı, radyo yayın akışı, radyo yayınında nelere dikkat edilmeli ve yayın ilkeleri konusunda da ayrıntılı bilgiler verdi.