Grafik Tasarım Bölümümüzün Müze Gezisi

02 Kas

Konuralp Tarihi Yerler Gezisi

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı öğrencileri, “Konuralp Tarihi Yerler Gezisi” gerçekleştirdi.

Sanat Tarihi Dersi kapsamında somut yaşam deneyimi oluşturmak adına gezimiz Düzce iline bağlı Konuralp yerleşkesinde yaşamış 7 büyük uygarlıktan Roma Dönemine ait Anfi tiyatroyu (40 Basamaklar) ziyaret ederek başlandı.

Arkeolog Doğuş Çalışkan’ın anlatımıyla Anfi tiyatronun kullanıldığı dönemde hangi hizmetleri sunduğu mimari olarak özellikleri ve sanat eserlerinin korunması için ne gibi önlemler alınması gerektiği hakkında bilgiler verildi.

Ardından Konuralp Köprü Kazı alanına geçilerek Konuralp müzesi Sanat Tarihi Uzmanı Ayşe Kaya eşliğinde Arkeolojik buluntuların nasıl bir süreçten geçtiği, zorlukları ve bu konular üzerine farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

Programında son aşamasında Konuralp Müzesi ziyaret edilerek müzede bulunan Sanat Tarihi Uzmanı eşliğinde eserlerin yapılış nedenleri, dönemleri, kullanılan malzemeleri vb. konularda öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Müzede bulunan eserlerden Antik Tychenin hikâyesi, Mozaikler, Göz yaşı şişeleri, Osmanlı, Roma, Bizans, Helenistlik dönemlere ait sikkeler, süs eşyaları, ev eşyaları, savaş aletleri, yiyecek saklama kapları, küpler, testiler, Osmanlı dönemine ait dönem kıyafetleri, savaş malzemeleri, yaşam biçimleri ve evlerinin simülasyonlarının olduğu bir bölüm de eserler ile birlikte müzenin dış bahçe alanında Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerine ait mimari buluntular, sütun kalıntıları, sütun başlıkları Dor, İyon, Korint,  Taş lahitler ve üzerinde bulunan kabartmalar, Mezar taşları, Osmanlı döneminde ait mezar başlıkları, büyük testiler, kabartmalar mimaride kullanılan bezemeler incelendi.

Öte yandan Konuralp Müzesi’nde öğrencilerimiz ile birlikte karakalem resim çalışması yapıldı.